3 gesprekken, 
ook voor mensen die geen autisme hebben 

Heb jij autisme of ken jij iemand met autisme dan is dit korte coachtraject naar meer inzicht in autisme zeer waardevol. 

De manier waarop we de wereld zien is verschillend. Alle hersenen werken anders. Daarom zijn we goed in verschillende dingen. Vergeleken met mensen zonder autisme verloopt de informatieverwerking bij mensen met autisme anders. Doordat de verschillen soms groot zijn, zijn de gevolgen van een leven met autisme vaak veel groter dan van de buitenkant te zien is; overdag met veel pijn en moeite je staande houden, ’s avonds uitgeput op de bank om voldoende energie op te doen voor de volgende dag. Wat weet jij al van autisme? En hoe ziet het autisme bij jou of bij de persoon met autisme die jij kent eruit? Met behulp van individuele gesprekken en de werkbladen van Marja Boxhoorn (https://www.autismecoach.nl/) ga je onderzoeken hoe het autisme zich bij jou toont en wat de verschillen zijn tussen mensen met en zonder autisme.  

Gert Klos fotografie

Door te weten welke invloed autisme heeft in iemands dagelijkse leven en wat iemand nodig heeft om goed en prettiger te kunnen functioneren kunnen mensen beter met elkaar omgaan. Een stukje uitleg over jezelf is onmisbaar om prettiger te kunnen samenwerken of samenleven. Aan jou de keuze wat je vertelt en of je daarbij wel of niet wilt spreken over je diagnose ASS. Zie ook onze thema bijeenkomst ‘Openheid geven, wat vertel ik wel en wat vertel ik niet?’. 

Herkenning, begrip en erkenning zijn helpend om je makkelijker te kunnen bewegen in allerlei dagelijkse situaties. Heb jij zelf autisme weet dan hoe dit eruit ziet en wat een ander daarover mag weten. Maak samen met mij een sterkteprofiel, waarbij voorwaarden en aandachtspunten om je kwaliteiten in te kunnen zetten concreet worden gemaakt.   

Gert Klos fotografie

E-mail ondersteuning en praktische opdrachten om tussen de gesprekken door thuis te doen helpen je om dingen inzichtelijk te maken. Waar wenselijk kan dit traject worden verlengd voor een meer uitgebreide psycho-educatie, zodat het coachtraject goed aansluit op jouw eigen situatie en leervraag. 

Spring naar toolbar