Wat betekent het om je onvoldoende weerbaar te voelen? Hoe fijn zou het zijn om op je eigen wijze contacten aan te gaan en stevig te kunnen gaan staan?  

Je kan samen met de trainer(s) en andere deelnemers middels oefeningen, uitleg en korte reflecties leren om afhankelijk van de situatie te kiezen voor een Rots- of Waterhouding. 

 

https://www.rotsenwater.nl/

Rots staat voor de kracht in jezelf. Het betekent de stem van je hart volgen. Weten waar je voor staat en daar naar handelen.

Water staat voor communicatie. Het betekent naar buiten gericht zijn, samenwerken en spelen met andere mensen. Vanuit je kracht soepel in de stroom van het leven meebewegen.

Je kan leren om zowel in mentaal als fysiek opzicht steviger op je voeten te gaan staan, met als uiteindelijk doel: 

  • meer zelfvertrouwen, zelfreflectie en zelfbeheersing 
  • krachtiger eigen keuzes maken 
  • minder last hebben van sociale problemen (zoals pesten, uitsluiting, meeloopgedrag en grensoverschrijdend gedrag) 
  • vergroten communicatieve en sociale vaardigheden 
  • beter om kunnen gaan met conflicten 
 

 

Praktische informatie

De Rots en Water training voor volwassenen bestaat uit 5 bijeenkomsten en start afhankelijk van het aantal deelnemers (1 tot maximaal 6) in Balkbrug of Ommen. En zal gepland worden op de donderdagavond of zaterdag overdag. Deze training is bedoeld voor eenieder die beter voor zichzelf wil leren opkomen, zichzelf beter wil beheersen en/ of meer zelfvertrouwen kan gebruiken.

 

Rots en water is ook mogelijk voor kinderen van 8 tot en met 13 jaar. Deze training vindt twee maal per jaar plaats in Ommen.

De eerste aanmeldingen zijn al binnen, voor de training die op woensdag 14 september 2022 om 16.00 uur zal gaan starten. Zorg ervoor dat ook uw kind in het nieuwe schooljaar mee kan gaan doen. De groep zal bestaan uit 8 tot maximaal 12 kinderen.

Bel mij (06-25345856) of mail naar:


rotsenwater@emsland-ommen.nl


https://www.facebook.com/EmslandSportRecreatie/


De bouwstenen van het Rots&Water-programma zijn: zelfbeheersing, zelfreflectie en zelfvertrouwen. Je kan leren om afhankelijk van de situatie te kiezen voor een Rots- of een Waterhouding. De drie vaardigheden die wij daarvoor trainen zijn:

1. Gronden (stevig en ontspannen staan)
Je lijf is via je voeten verbonden met de grond.
2.. Centreren (adem in je buik)
Je buik is je kracht- en je rustcentrum, alle bewegingen worden ingezet vanuit je buik.
3. Focussen (concentreren)
Richt je aandacht, voel wat belangrijk voor je is.
 
Spring naar toolbar